Humus in glazirano korenje
SESTAVINE:
Čičerikin namaz/humus:
*1 konzerva čičerike - 240g
*15g sezama
*malo svežega drobnjaka
*himalajska sol
*čili v prahu
*3 jedilne žlice olivnega olja
*1 strok česna
Glazirano korenje:
*3 korenčki - 200g
*1 jedilna žlica kokosovega olja
*1 jedilna žlica agavinega sirupa
*timijan
*ščepec himalajske soli
OPIS POSTOPKA: Najprej damo v možnar sezam in 2 jedilni žlici olivnega olja ter skušamo čim bolj streti semena, da dobimo sezamovo pasto. V kuhinjski mešalnik damo vse sestavine za namaz (čičeriko, sezamovo pasto, še 1 jedilno žlico olivnega olja, nasekljan drobnjak, strt česen) ter začinimo po okusu (sol, čili). Zmiksamo in po potrebi dodamo še vodo (1/2 decilitra dodajamo postopoma), da dobimo teksturo, s katero smo zadovoljni. Korenje olupimo in narežemo na čim bolj enakomerne trakce. V ponev damo kokosovo olje ter nato korenje, ki ga čisto malo solimo in začinimo s timijanom ter ga nato pražimo ter mešamo, da se malo zmehča oz. da ni več čisto trd (nekje do 15 minut). Nato ga umaknemo z ognja in vanj vmešamo agavin sirup. Lahko ohladimo ali postrežemo kar toplo. Na poljuben kruhek namažemo humus ter nanj razporedimo glazirano korenje.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
Komentarji (0)