"Iced Latte" ali ledena kava s čokoladnimi proteini
SESTAVINE:
* espresso ali merica črne turške kave
* kokosov sladkor
* mleko ali mandljev napitek
* čokoladni proteini
OPIS POSTOPKA:
1. Skuhamo si svoj najljubši espresso ali turško kavo. Ohladimo jo.
2. V velik steklen kozarec damo kocke ledu vse do vrha.
3. Na dno do 1 tretjine nalijemo mleko ali mandljev napitek.
4. Nekaj žličk čokoladnih proteinov zmešamo z mlekom (mandljevim napitkom) in pretresemo v shakerju.
5. Čez mleko v kozarcu počasi in previdno nalijemo nekaj čokoladnega šejka s proteini.
6. Malce počakamo, nato pa na vrhu vse skupaj prelijemo s črno kavo/esspressom (ki smo jo prej po želji osladili s kokosovim sladkorjem).
7. Cilj je, da dosežemo sloje oziroma layerje - ombre efekt (mleko, šejk, kava).
8. Kavo zmešamo in popijemo skozi lepo stekleno ali kovinsko slamico.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep
Komentarji (0)