Jabolčna medena pita
SESTAVINE:
Za krhko testo:
* 250 g pirine bele moke
* 125 g kokosovega olja
* 1 jajce
* 50 g kokosovega sladkorja ali eritritola
* limonina lupinica
Za polnilo:
* 4 večja jabolka
* 1 noževa konica cimeta
* 1 noževa konica vanilije
* 2 žlici medu
* testo, ki nam je ostalo
OPIS POSTOPKA:
Postopek za testo: Vse sestavine dobro zmešamo v testo, katerega za 1 uro postavimo v hladilnik. Po 1 uri testo razvaljamo. Prenesemo ga v pekač, namaščen s kokosovim maslom. Pečemo na 200 °C 10 minut. Postopek nadeva: Jabolka narežemo na tanke kolobarje in jim primešamo vse ostale sestavine.
Pito vzamemo iz pečice in ji dodamo nadev. Po nadevu “nadrobimo” testo, ki nam je ostalo.
Pito za nadevom nato pečemo še 30-40 minut na 180°C.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Komentarji (0)