Jabolčni crisp
SESTAVINE:
* 3 jabolka
* 30 g kokosovega sladkorja
* 1 žlica limoninega soka
* 3/4 žličke cimeta
Posip:
* 50 g ovsenih kosmičev
* 40 g mandljeve moke
* 45 g sesekljanih pekanov ali orehov
* 1/2 žličke cimeta
* 20 g stopljenega kokosovega olja
* 20 g mandljevih lističev (poljubno)
* 1 žlica medu ali javorjevega sirupa
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
* 1/4 žličke soli
OPIS POSTOPKA: Ogrej pečico na 180°C. Za posip v posodi zmešaj ovsene kosmiče, mandljevo moko, pekane, 1/2 žličke cimeta, kokosovo olje, mandljeve lističe, med, vaniljev ekstrakt in sol. Jabolka nareži na rezine, ki jih nato še razpoloviš. Dodaj jim kokosov sladkor, limonin sok in 3/4 žličke cimeta. Jabolka razporedi v pekač, na njih pa nadrobi posip s kosmiči. Peci približno 35 minut oz. dokler posip ni zlato rjavo zapečen. Počakaj 15 minut, da se malo ohladi, nato lahko potrežeš. Zraven se lepo poda tudi kokosov jogurt zmešan z mango freshijem.
ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)