Jabolčni kruh
SESTAVINE:
* 180g polnozrante moke
* 1 žlička sode bikarbone
* 1 žlička cimeta
* 1 žlička ingverja
* ščepec soli
* 2 jabolki (naribani)
* 125 g jabolčne čežane
* 2 žlici olja
* 2 žlici mleka
* 2 jajci
* 80 g rjavega sladkorja
* vanilijev ekstrakt
* 50 g orehov
OPIS POSTOPKA:
Pečico segrejemo na 175°C. Pekač za kruh obložimo s peki papirjem. V večji posodi zmešamo skupaj moko, sodo bikarbono, cimet, ingver in sol. V manjši posodi zmešamo skupaj jabolčno čežano, olje, mleko, sladkor, jajci in vanilijo. Mešamo dokler ni zmes gladka. Na sredini suhih sestavin naredimo vdolbino, nato dodamo mokro mešanico in zmešamo z metlico. Na koncu dodamo še naribana jabolka in premešamo. Dobljeno zmes prelijemo v pekač za kruh. Po mešanici posujemo še narezane orehe. Kruh pečemo 25min nato pokrijemo s folijo in pečemo še dodatnih 20min – ali je kruh pečen preverimo z zobotrebcem. Kruh ohladimo na rešetki in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar
Komentarji (0)