Jabolčni lončki z vaniljevo kremo in drobljencem
Tale zdrava sladica (zajtrk ali malica) združuje vse najboljše jesenske okuse, njena priprava pa ne bi mogla biti bolj enostavna. Okus sočnih jabolk s cimetom in vaniljevo kreme se odlično preplete s hrustljavim drobljencem.
SESTAVINE (za 3 kozarce):
Jabolka:
* 1 žlica kokosovega olja
* 4 jabolka
* 1 žlička cimeta
* sok 1 limone
* 2 žlici medu
Vaniljeva krema:
* 130 g kokosovega jogurta
* 200 ml mleka (kokosovo)
* 2 žlički indijskega trpotca/psiliuma
* 2 žlici medu
* 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
Drobljenec:
* 100 g mandljeve moke
* 40 g ovsene moke (ali zmletih ovsenih kosmičev)
* ščepec soli
* 1/4 žličke vaniljevega ekstrakta
* 40 g kokosovega olja
* 2 žlici medu
OPIS POSTOPKA:
Krema:
V posodi zmešamo kokosov jogurt, mleko, indijski trpotec, med in vanilijev ekstrakt. Pokrijemo in postavimo v hladilnik.
Drobljenec:
Pečico ogrejemo na 180°C in na pekač položimo peki papir. V posodi zmešamo mandljevo moko, ovseno moko, sol, vanilijev ekstrakt, kokosovo olje in med. Maso s prsti razporedimo po peki papirju in pečemo pribl. 13 minut, dokler ni zlato rjave barve.
Jabolka:
Jabolka olupimo in narežemo na majhne koščke. V posodo damo kokosovo olje, dodamo jabolka, limonin sok in cimet. Premešamo in malo pokuhamo. Dodamo med in 2 žlici vode in kuhamo še 10 minut (dokler jabolka niso mehka). Ohladimo.
Iz hladilnika vzamemo vaniljevo kremo in jo dobro premešamo. V 3 lončke razporedimo najprej plast drobljenca, nato plast kreme in nato plast jabolk. Postopek ponavljamo dokler kozarec ni poln.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca
Komentarji (0)