Jabolčni pirin štrudelj za diabetike
SESTAVINE:
* 350 g polnozrnate pirine moke
* 1 ščepec soli
* 2 žlici jabolčnega kisa
* 1 žlička olivnega olja
* 125 g grškega jogurta
* 70 ml tople vode
* 600 g jabolk
* 3 žličke cimeta
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo pirino moko, sol, jabolčni kis, olivno olje, vodo in grški jogurt. Z rokami pregnetemo v testo (po potrebi lahko testu dodajamo toplo vodo, dokler ne dobimo primerne strukture). Tako pripravljeno testo razdelimo na 3 enake dele in ga pustimo počivati. Medtem olupimo jabolka, jih naribamo in dodamo cimet (lahko tudi naravno sladilo - npr. eritritol). Vzamemo testo in vsak del posebej v obliki kvadrata razvaljamo na pomokani delovni površini. Po celotni razvaljani površini enakomerno razporedimo pripravljena jabolka in testo zavijemo v štrudelj, kot je prikazani na sliki. Pečemo na 180 ⁰C približno 35 minut.
ČAS PRIPRAVE: 1h 30min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Malinca
Hojla Nataša, potrebujete en lonček grškega jogurta, 150 g.Nataša Pregl
Kako velik grski jogurt potrebujem?Sabina Kokalj
Super, hvala za recept. Moja hči ima diabetes tip 1,zato še več takih receptov. Pridejo še kako prav.