Jabolčni pirin štrudelj za diabetike
SESTAVINE:
* 350 g polnozrnate pirine moke
* 1 ščepec soli
* 2 žlici jabolčnega kisa
* 1 žlička olivnega olja
* 125 g grškega jogurta
* 70 ml tople vode
* 600 g jabolk
* 3 žličke cimeta
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo pirino moko, sol, jabolčni kis, olivno olje, vodo in grški jogurt. Z rokami pregnetemo v testo (po potrebi lahko testu dodajamo toplo vodo, dokler ne dobimo primerne strukture). Tako pripravljeno testo razdelimo na 3 enake dele in ga pustimo počivati. Medtem olupimo jabolka, jih naribamo in dodamo cimet (lahko tudi naravno sladilo - npr. eritritol). Vzamemo testo in vsak del posebej v obliki kvadrata razvaljamo na pomokani delovni površini. Po celotni razvaljani površini enakomerno razporedimo pripravljena jabolka in testo zavijemo v štrudelj, kot je prikazani na sliki. Pečemo na 180 ⁰C približno 35 minut.
ČAS PRIPRAVE: 1h 30min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)