Jabolčno slivova pita
SESTAVINE:
* 350 g polnozrnate pirine moke
* 1 ščepec soli
* 1 pecilni prašek
* 2 žlici fiber sirupa
* 200 g grškega jogurta
* 40 g kokosovega olja
* 300 g jabolk
* 200 g sliv
* 1 žlička cimeta
* 2 jajci
* 1 dcl mandljevega mleka
* 1 žlica gostila (tapioka moka, gustin )
OPIS POSTOPKA: V posodo stresemo pirino moko, pecilni prašek in sol. Sestavine pomešamo. V lončku zmešamo stopljeno kokosovo olje, fiber sirup in grški jogurt. Dodamo mešanici suhih sestavin in vse skupaj pregnetemo v testo, ki ga razvaljamo v krog na pomokani delovni površini. Pripravimo namaščen pekač, v katerega razporedimo testo. Ob tem smo pozorni, da ni razporejeno testo preveč debelo. Ostanek testa prihranimo za kasneje. Jabolka olupimo in jih naribamo. Dodamo še slive in cimet. Vse skupaj z žlico zmešamo in razporedimo v pekač, v katerem smo že razporedili testo. Stepemo dve jajci, dodamo mleko in gostilo, ob stalnem mešanju nastane penasta masa. Prelijemo jo čez jabolka in slive. V kolikor nam je pri nameščanju testa v pekač le tega kaj ostalo, lahko testo poljubno oblikujemo in pito po vrhu okrasimo. Pečemo 45 minut na 180 ⁰C oziroma tako dolgo, da so robovi pite zlato rumeno zapečeni.
ČAS PRIPRAVE: 1h 30min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)