VIDEO: Jagode v čokoladi
Ko nastopi sezona jagod, ti tale preprosta sladica res ne sme uiti. Jagode s čokolado so sicer vsem dobro znana klasika, a je tale sladica primerna tudi za tiste, ki se sladkorju izogibajo. Za preliv smo namreč uporabili temno čokolado brez sladkorja, zato je lahko vsak grižljaj popolnoma brez slabe vesti.
SESTAVINE:
* paket svežih jagod (500 g)
* 80 g stopljene temne čokolade s stevijo
* žlička kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: Nad paro ali v mikrovalovalovni raztopimo na koščke nalomljeno temno čokolado. Stopljeni temni čokoladi dodamo še žličko kokosovega olja in premešamo. Jagode dobro umijemo, s papirnato krpico osušimo in jih pomakamo v stopljeno čokolado.
Če želimo, lahko oblite jagode postavimo tudi za 30 minut v hladilnik, da se čokolada lepo strdi.
Komentarji (0)