Jagodna kuskus kašica
SESTAVINE:
* 50 g kuskusa
* 200 ml ovsenega mleka
* 1 jž ovsene smetane
* 1 čž eritritola
* 100 g zamrznjenih jagod
* 30 g eritritola
* 1 čž limoninega soka
* namaz iz indijskih oreščkov
* nastrgan kokos
OPIS POSTOPKA: Ovseno mleko zavrem in mu primešam kuskus, ovseno smetano in eritritol ter vse skupaj med stalnim mešanjem kuham pribl. 5 minut na nizki temperaturi. Zamrznjenim jagodam dodam eritritol in limonin sok in kuham tako dolgo, da se jagode pokuhajo (pribl. 5 minut oz. do mehkega). Kuhane jagode spasiram, da dobim lep jagodni pire. Mlečni kuskus nadevam v posodico, čez pa dodam jagodni pire. Jagodno kuskus kašico postrežem z namazom iz indijskih oreščkov in nastrganim kokosom.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lea Svetlin
Komentarji (0)