Jagodna sladica iz kozarca
SESTAVINE:
* jagode
* bio albert keksi (12 za 4 kozarce)
* 1 žlica kokosovega olja
* 2 dcl puste skute
* kokosov sladkor
* sladka smetana za stepanje
OPIS POSTOPKA: Albert kekse zdrobimo v multipraktiku (če ga nimamo, damo kekse v gospodinjsko vrečko in zdrobimo z valjarjem). Polovici zdrobljenih keksov dodamo stopljeno kokosovo maslo. Maso damo na dno kozarca in jo potlačimo. Nanjo položimo na koščke narezane sveže jagode (če niso dovolj sladke, jih posladkamo z eno žlico kokosovega sladkorja). Sledi plast puste skute, ki smo jo zmešali s kokosovim sladkorjem (po okusu). Nato damo zopet plast mletih keksov in narezanih jagod. Na koncu okrasimo še s kepico stepene sladke smetane in za okras dodamo še jagodo.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.
Komentarji (0)