Veganski jagodni “cheesecake” v kozarcu
SESTAVINE (za 2 kozarca):
Krema:
* 130 g indijskih oreščkov (namočenih za 10 min)
* 40 g datljev (namočenih za 10 min)
* 130 g kokosovega mleka (iz pločevinke)
* 40 ml soka limone + 1 žlica limonine lupinice
* 40 ml kokosovega olja (stopljenega)
* 40 ml tapiokine moke (ali koruznega škroba)
Ostale sestavine:
* ¼ žličke mlete vanilije (ali ½ žličke v. ekstrakta)
*2 polnozrnata piškota
*4 žlice skuhane kave / kakava
*sveže jagode
OPIS POSTOPKA:
1. Datlje in indijske oreščke namakamo 10 min v vreli vodi. Po 10 minutah jih odcedimo in združimo v blenderju z vsemi preostalimi sestavinami.
2. V kozarec najprej položimo piškot in ga prelijemo z nekaj žlicami kave ali kakava. Nato po kozarcu razporedimo ¾ pripravljene kreme, plast narezanih jagod in preostanek kreme. Po vrhu poštupamo z malce kakava.
3. Kozarca postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se krema še nekoliko zgosti.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)