Jagodni kozarček z granolo
SESTAVINE:
* 500g grškega jogurta (z 0 ali 2% maščob) ali skyr
* 50g beljakovin v prahu z okusom jagode
* 50-100g granole/ovsenih kosmičev/ajdovih kosmičev oz. količina po okusu
* 100g jagod
* Rdeče barvilo
* 100 g eritritola oz. po okusu
* Ostalo sadje po želji – češnje, maline, ribez
OPIS POSTOPKA:
1. V električnem mešalniku ali preprosto z žlico dobro zmešamo 2/3 skyra, jagodnih beljakovin v prahu in sladilo eritritol (po vašem okusu). Namesto beljakovin v prahu lahko zmiksamo sveže jagode.
2. Pripravljeno kremo razdelimo na dva dela. Enemu delu dodamo kapljico ali dve rdečega barvila (ali še več svežih jagod) in nadevamo v kozarčke tako, da zapolnimo približno polovico kozarčka.
3. Posujemo granolo ali poljubne kosmiče.
4. Dodamo pest narezanih jagod in ostalega poljubnega sadja.
5. Preostalo 1/3 skyra z sladilom ponovno enakomerno razporedimo na vrh kozarčkov.
6. Okrasimo z narezanimi jagodami, oreščki, koščki čokolade ipd.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)