Jagodni mafini
SESTAVINE za 12 mafinov:
* 200g pirine bele moke
* 100 g kokosovega sladkorja
* 250 g jagod
* 1 vrečka pecilnega praška
* 1 vrečka vanilijevega sladkorja
* 2 jajci
* 50 g kokosovega olja
* 2 dl mleka
* sok pol limone
OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v sneg. K rumenjakom primešamo kokosov sladkor, vanili sladkor in limonin sok. Dodamo kokosovo olje in premešamo.
Nato dodamo moko v katero smo prehodno zmešali pecilni prašek. Tej suhi masi prilijemo mleko ter mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso.
Dodamo na drobno narezane jagode in narahlo premešamo. V mafine za pekač damo papirnate modelčke in jih napolnimo z maso. Pečemo 25 minut v segreti pečici na 170 stopinjah.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)