Jagodni tiramisu
SESTAVINE:
* 400 g sira maskarpone
* 200 g bebe piškotov
* 500 g svežih jagod
* domač vanili puding (glej recept spodaj)
* bio kava
Domač vanili puding:
* 0,5 l mleka
* 2 rumenjaka
* 3 žlici kokosovega sladkorja
* 2 žlici navadne pšenične mehke moke
* 3 kapljice vanilijevega ekstrakta
OPIS POSTOPKA: Bebe piškote položimo v pekač in prelijemo s kavo (vsak piškot z 1 žlico kave). Jagode temeljito operemo, jim odstranimo zelene dele ter jih narežemo na lističe. Čez bebe piškotke prelijemo pol kreme in obložimo s svežimi jagodami. Nato postopek ponovimo – bebe keksi s kavico, druga polovica kreme in na lističe narezane jagode. Priprava pudinga oziroma kreme: V posodici zmešajte 5 žlic mleka, rumenjaka, kokosov sladkor, moko, vanilijev ekstrakt. Preostalo mleko zavrite, vmešajte nastalo zmes in kuhajte na nizki temperaturi še 2 minuti. Nato dodamo še maskarpone.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)