Jajce na oko v paradižnikovi omaki s kremnim sirom
SESTAVINE:
*1/4 srednje velike čebule
*15 g pora
*1/4 rdeče paprike
*1/2 stroka česna
*5 češnjevih paradižnikov
*40 g kremnega lahkega sira
*1 jajce
*1 ščep sveže narezanega drobnjaka
*1 dcl vode
*Olivno olje po občutku
*Začimbe: sol, poper
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 200 stopinj. V litoželezni ponvi segrejemo olivno olje. Dodamo oprano in na drobno sesekljano čebulo. Mešamo na srednjem ognju, da čebula postekleni, nato dodamo por, sesekljan česen in sol. Mešamo na srednjem ognju cca 2-3 minute. Dodamo vodo, rdečo papriko in zdrobljene paradižnike ter zavremo. Ob stalnem mešanju na zmernem ognju kuhamo še cca 10 minut. Dodamo kremni lahki sir. S hrbtno stranjo žlice oblikujemo vdolbino v omako. V skodelico razbijemo jajce in ga previdno vstavimo v ponev. Jajce posolimo in popopramo. Ponev postavimo v pečico in pečemo 15 minut ali dokler beljaki ne postanejo bele barve. Potresemo z drobnjakom ter postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)