40 % popusta na vse za lepe lase

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Janeževi upognjenci
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Janeževi upognjenci

Klasičen recept naših babic, ki so pripravljale janeževe upognjence, ki se kar stopijo v ustih.

SESTAVINE:
* 4 srednje velika jajca
* 8 jedilnih žlic olja (na vsako jajce damo 2 žlici olja)
* vaniljev ekstrakt
* 1/4 zavitka pecilnega praška
* toliko kokosovega sladkorja, kot tehtajo jajca
* toliko bio mehke bele pšenične moke, kot tehtajo 3 jajca
* janež za posip

OPIS POSTOPKA: Presejemo moko in pecilni prašek ter ju dobro premešamo. Posebej  zmešamo olje, jajca, vaniljev ekstrakt in sladkor. Potem postopoma primešamo moko s pecilnim praškom. Mešamo, dokler ne dobimo gladke in rahlo tekoče mase. Na pekač damo peki papir. S čajno žličko dajemo maso na peki papir, in sicer tako, da se kupčki razlezejo v okrogle piškote. Posujemo z janežem in pečemo v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj. Pečemo od 7 do 10 minut oz. tako dolgo, da postanejo zlatorumeni in imajo rahlo rjav rob. Takoj ko jih vzamemo iz pečice, jih moramo upogniti. Lahko jih zvijemo v kozarec, sama pa sem uporabila mrežo iz pečice. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti