Janeževi upognjenci
Klasičen recept naših babic, ki so pripravljale janeževe upognjence, ki se kar stopijo v ustih.
SESTAVINE:
* 4 srednje velika jajca
* 8 jedilnih žlic olja (na vsako jajce damo 2 žlici olja)
* vaniljev ekstrakt
* 1/4 zavitka pecilnega praška
* toliko kokosovega sladkorja, kot tehtajo jajca
* toliko bio mehke bele pšenične moke, kot tehtajo 3 jajca
* janež za posip
OPIS POSTOPKA: Presejemo moko in pecilni prašek ter ju dobro premešamo. Posebej zmešamo olje, jajca, vaniljev ekstrakt in sladkor. Potem postopoma primešamo moko s pecilnim praškom. Mešamo, dokler ne dobimo gladke in rahlo tekoče mase. Na pekač damo peki papir. S čajno žličko dajemo maso na peki papir, in sicer tako, da se kupčki razlezejo v okrogle piškote. Posujemo z janežem in pečemo v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj. Pečemo od 7 do 10 minut oz. tako dolgo, da postanejo zlatorumeni in imajo rahlo rjav rob. Takoj ko jih vzamemo iz pečice, jih moramo upogniti. Lahko jih zvijemo v kozarec, sama pa sem uporabila mrežo iz pečice.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika
Komentarji (0)