Jesenski proseni narastek z jabolki
SESTAVINE:
* 800 ml mleka
* 200 g prosene kaše
* 3 jajca
* 60 g poljubnega sladila (sladkor/eritritol/kokosov sladkor)
* limonina lupinica ene limone
* 2 jž limoninega soka
* 1 čž vanilijeve paste
* 1 čž cimeta
* 3 jabolka
OPIS POSTOPKA: Premer modela: 24 cm. Proseno kašo dobro operemo pod hladno vodo in jo skuhamo v mleku. Kuhamo jo približno 25 minut. Kuhano proseno kašo ohladimo. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg, rumenjakom pa dodamo poljubno sladilo in vanilijevo pasto in jih kremasto stepemo. Kremaste rumenjake ročno z lopatko vmešamo v ohlajeno proseno kašo in dodamo še odcejena naribana jabolka, cimet, limonin sok, limonino lupinico in beljakov sneg. Vse skupaj nežno, a dobro premešamo z lopatko. Proseni narastek pečemo 40 minut na 180 °C.
ČAS PRIPRAVE: 90 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lea Svetlin
Komentarji (0)