Zmagovalci 40 % CENEJE

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Jetrca v omaki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jetrca v omaki

Malo drugačno kosilo, ki pa je zelo okusno in hitro pripravljeno.

SESTAVINE za 4 osebe:
* 400g poljubnih jetrc (piščančja, puranja, svinjska, ...)
* ena velika čebula 
* strok ali dva česna
* sol, poper, kumina v prahu
* ščepec moke za zgostitev 
* pire (kuhan pretlačen krompir, kisla smetana, sol, malce masla in mleka) ali krompir v oblicah za prilogo
* svež peteršilj ali drobnjak

OPIS POSTOPKA: Na vodi malce podušimo oziroma popražimo čebulo in česen. Dodamo narezana jetrca in vse skupaj dušimo 10 minut. Dodamo začimbe in zalijemo z vodo ter še podušimo in pustimo, da se kuha cca 15 minut, da se prepojijo okusi in jetrca zmehčajo. Na koncu, če želimo nekoliko gostejšo omakco, dodamo ščepec poljubne moke za zgostitev. Zraven se prileže pire krompir ali krompir samo kuhan v oblicah. Posuje s svežim peteršiljem ali drobnjakom. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tanja Mojzer

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti