Jogurtov mousse
SESTAVINE:
Za 4 kozarčke:
* 3 listi želatine (uporabite lahko tudi agar agar)
* 150 g čvrstega jogurta
* 2 žlice kokosovega sladkorja
* 200 ml sladke smetane
* 2 rezini ananasa
* 3 breskve
OPIS POSTOPKA: Najprej namočimo želatino v hladni vodi. Vmes ko se želatina namaka nad soparo zmešamo jogurt s sladkorjem in počakamo, da postane jogurt malo bolj tekoč ter, da se sladkor raztopi. Nato stopimo lističe želatine in jih vmešamo v jogurt s sladkorjem. Na koncu pa v jogurt nežno vmešamo še stepeno smetano. Narežemo sadje in ga razporedimo v kozarčke. Čez prelijemo s moussejem in postavimo na hladno za 1-2 uri. Za konec lahko mousse okrasite še s koščki sadja.
ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc
Komentarji (0)