VIDEO: Jogurtova pita z granolo
Pred tabo je recept za enostavno, lahko in okusno jogurtovo pito, ki se vedno prileže. Najboljša stvar (poleg odličnega okusa) pa je, da jo lahko pripraviš s poljubnim sezonskim sadjem. Njami!
SESTAVINE:
Testo:
* 250 g moke
* 70 g eritritola (sladilo brez kalorij)
* ½ čajne žličke soli
* 150 g zmehčanega masla
* 1 jajce
* 1 rumenjak
* 2 žlici kisle smetane
Nadev:
* Manj sladka (marelična) marmelada
* 400 g grškega jogurta
* Žlička konjak glukomanana
* 250 g mascarpone sira
* Granola malina
* Sveža meta
OPIS POSTOPKA: Dobro zmešamo vse sestavine za testo. Pekač za pito premažemo s kokosovim oljem, vanj damo maso za testo in pečemo 40 minut pri 175 °C. Ko je testo pečeno in ohlajeno, ga premažemo z marelično marmelado. V posodi zmešamo jogurt, konjak glukomanan (za boljšo kompaktnost kreme) in mascarpone. Kremo namažemo na plast marmelade in dodamo še malinovo granolo ter liste sveže mete.
Komentarji (0)