Jogurtova pita z malinami
Lahka in okusna jogurtova sadna pita vas bo navdušila s svojo lahkostjo in božanskim okusom.
SESTAVINE:
Testo:
* 150 g pirine moke
* 100 g pšenične moke
* 120 g masla
* 60 g eritritola
Nadev:
* 3 jž vode
* ščepec soli
* 250 ml navadnega jogurta
* 180 g kisle smetane
* 120 g eritritola
* 70 g beljakov (pribl. beljak dveh jajc)
* 2 jž pšenične moke
* limonina lupinica
* 100 g zamrznjenih malin
OPIS POSTOPKA: Premer tortnega modela: 20cm (8-10 kosov). Najprej se lotim priprave testa. Obe moki presejem in dodam eritritol, sol, na koščke narezano zmehčano maslo in vodo. Iz navedenih sestavin zamesim testo. Testo razdelim na dva dela - večji del testa razporedim po pekaču, tako po dnu pekača kot tudi po robu (naredim približno 3 cm roba), majhen košček testa pa pustim za konec in ga pred peko naribam in potresem po vrhu pite. Sledi priprava jogurtovega nadeva. Beljake stepem v čvrst sneg. Jogurtu primešam kislo smetano, eritritol, limonino lupinico in moko. Vse skupaj dobro premešam in na koncu ročno z lopatko v kremo vmešam še beljakov sneg. Kremo nadevam v pekač čez testo, po vrhu nadeva pa dodam zamrznjene maline in naribano testo. Pito pečem 40 minut na 190 °C (z ventilacijo). Pečeno pito pustim počivati vsaj dve uri, da se ohladi.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lea Svetlin
Komentarji (0)