Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Jogurtova pita z malinami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jogurtova pita z malinami

Lahka in okusna jogurtova sadna pita vas bo navdušila s svojo lahkostjo in božanskim okusom.

SESTAVINE:

Testo: 
* 150 g pirine moke
* 100 g pšenične moke
* 120 g masla
* 60 g eritritola

Nadev:
* 3 jž vode
* ščepec soli
* 250 ml navadnega jogurta
* 180 g kisle smetane
* 120 g eritritola
* 70 g beljakov (pribl. beljak dveh jajc)
* 2 jž pšenične moke
* limonina lupinica
* 100 g zamrznjenih malin

OPIS POSTOPKA: Premer tortnega modela: 20cm (8-10 kosov). Najprej se lotim priprave testa. Obe moki presejem in dodam eritritol, sol, na koščke narezano zmehčano maslo in vodo. Iz navedenih sestavin zamesim testo. Testo razdelim na dva dela - večji del testa razporedim po pekaču, tako po dnu pekača kot tudi po robu (naredim približno 3 cm roba), majhen košček testa pa pustim za konec in ga pred peko naribam in potresem po vrhu pite. Sledi priprava jogurtovega nadeva. Beljake stepem v čvrst sneg. Jogurtu primešam kislo smetano, eritritol, limonino lupinico in moko. Vse skupaj dobro premešam in na koncu ročno z lopatko v kremo vmešam še beljakov sneg. Kremo nadevam v pekač čez testo, po vrhu nadeva pa dodam zamrznjene maline in naribano testo. Pito pečem 40 minut na 190 °C (z ventilacijo). Pečeno pito pustim počivati vsaj dve uri, da se ohladi.

ČAS PRIPRAVE: 60 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Lea Svetlin

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti