VIDEO: Jogurtovo sadno pecivo
SESTAVINE:
* 2 jajci
* 150 g eritritola (sladilo brez kalorij), lahko tudi sladkor ali kakšno drugo sladilo
* 1 vanili sladkor
* 250 g bele pirine moke (lahko tudi pšenične)
* 1 pecilni prašek
* 150 ml kokosovega olja (lahko tudi sončnično)
* 250 g grškega jogurta
* limona lupina
* 300 g svežega ali zamrznjenega jagodičevja (maline, borovnice ali/jagode)
OPIS POSTOPKA: Penasto umešamo jajca, eritritol in vanili sladkor. Dodamo stopljeno kokosovo olje, grški jogurt, limonino lupinico in moko v katero smo prehodno vmešali pecilni prašek. Vse skupaj dobre premešamo s spatulo in vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali namastili s kokosovim oljem. Po vrhu posujemo jagodičevje. Pečemo 30 minut na 180 stopinj.
ČAS PRIPRAVE: 10 min plus 30 minut peke
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (1)