Hokaido bučna juha
SESTAVINE:
* 2 srednje veliki hokaido buči
* 3-4 litre vode
* 180 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
* 1/2 žličke mletega muškatnega oreščka
* sol
* poper
OPIS POSTOPKA:
Dobro operete hokaido buči. Po želji se lahko juha naredi iz buče z olupkom (tekstura na koncu bo malenkost bolj grudasta) ali iz buče brez olupka. Bučo izkoščičite in jo narežite na majhne koščke (max. 2x2 cm velikosti). Narezano bučo prestavite v veliko posodo za kuhanje in čez prelijte vodo ter jo zavrite. Ko voda zavre, znižajte temperaturo in kuhajte še kakšne 20-30 minut, da se buča zmehča. Bučo prebodite z vilico in če gre skoznjo gladko, je buča kuhana. Vse skupaj zmiksajte z paličnim mešalnikom ter prestavite nazaj na štedilnik. Dodajte 1/2 žličke popra v prahu in 1/2 žličke mletega muškatnega oreščka. Premešajte in solite (poizkusite in dodajte sol po potrebi). Kuhajte na nizkem ognju in dodajte kokosovo mleko. Dobro premešajte in kuhajte še cca. 10 minut, da juha postane kremasta in gladka. K juhi se dobro podajo kruhovi krutoni. Lahko pa jo na krožniku malenkost okrasite z mletim čilijem in kapljicam bučnega olja.
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVIL: Blaž Berlec
Komentarji (0)