Juha iz čajote
Buča čajota je vsestransko uporabna. Lahko jo popečemo, vložimo ali pa jo vključimo v kakšen zavitek. V temnem in hladnem prostoru lahko počaka več mesecev.
Čajota je blagega okusa in primerna za tiste, ki ne marajo preveč intenzivnih jedi. Sama sem iz nje pripravila kremno juhico in ji dodala žlico kisle smetane.
SESTAVINE (za 3 krožnike):
* žlička kokosovega olja
* 1/2 čebule
* 1 strok česna
* 1 večja čajota
* začimbe (himalajska sol, kajenski poper)
* bazilika v prahu
* peteršilj v prahu
* žlica kisle smetane
* 400 ml vode
OPIS POSTOPKA: Na kokosovem olju najprej popražimo čebulo. Nato dodamo česen in olupljeno ter narezano čajoto. Pražimo par minut. Zalijemo z vodo, dodamo začimbe in kuhamo 30 minut.
Nato zmiksamo s paličnim mešalnikom in postrežemo. Namesto kisle smetane lahko dodamo tudi bučno olje.
ČAS PRIPRAVE: 10 min + kuhanje 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Komentarji (0)