Juha iz mungo fižola
Odlična in preprosta juha iz mungo fižola je super izbira za topel obrok. Poleg tega pa je mungo fižol eden najboljših rastlinskih virov beljakovin.
SESTAVINE:
* 200g mungo fižola
* tri vejice drobnjaka
* indijske začimbe - curry, kumina, ingver, kurkuma...
* sol in poper
* kos parmezana
OPIS POSTOPKA: Fižol namakamo čez noč, potem ga dobro operemo in skuhamo v slanem kropu. V lonec damo dvakrat več vode kot je fižola, sol, poper in začimbe. Vklopimo pečico na ventilatorski program na 150stC. Potem pa kuhano juho do gladkega zmiksamo v tekoči pire. Naribamo parmezan in ga v obliki nepravilnih krogov razporedimo na peki papir. Pekač položimo v ogreto pečico in zapečemo hrustke do zlato rumene barve. Juho nadevamo v krožnike in dodamo hrustek ali dva, ter posujemo z nasekljanim drobnjakom. Mungo fižol je izjemno bogat vir vitaminov in mineralov.
ČAS PRIPRAVE: kuhanje fižola: cca.20 min + peka parmezanovih hrustkov: 7min = 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Komentarji (0)