Juha iz rdeče leče in pora
SESTAVINE:
* 350 gramov pora
* 100 gramov rdeče leče
* 3 stroke česna
* 1 krompir
* 1 manjša čebula
* Svež drobnjak
* Sol in poper
* Kokosovo olje
OPIS POSTOPKA: Por dobro operemo in ga narežemo. Olupimo krompir in čebulo ter oboje tanko narežemo. Na kokosovem olju sestavine prepražimo, da se malenkost obarvajo. Rdečo lečo speremo pod vodo in jo dodamo k sestavinam. Česen olupimo, grobo narežemo in dodamo v lonec, nato pa vse skupaj zalijemo z vročo vodo toliko, da pokrije vse sestavine. Kuhamo nekje 20 minut, da se vsa zelenjava zmehča. Nato juho s paličnim mešalnikom zmiksamo do kremaste teksture. Solimo in popramo po okusu ter dodamo nasekljan drobnjak in vroče postrežemo.
Pa dober tek :)
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek
Komentarji (0)