Kakav, banana, arašidovo maslo, mandlji in kosmiči iz ovsa
Odlična jed za hitro večerjo ali zajtrk, primerna tudi za majhne otroke. Po želji lahko uporabimo tudi drugačne dodatke ( kokosov čips, suho sadje).
SESTAVINE (za 1 osebo):
* 2 dcl riževega mleka
* 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
* 1 zvrhana žlica kakava v prahu
* 1 banana
* manjša pest mandljev
* čajna žlica arašidovega masla
* cimet (dodamo po občutku)
* po želji lahko dodamo še čajno žlico kokosovega sladkorja
OPIS POSTOPKA: V posodi na zmernem ognju segrejemo riževo mleko, ki mu dodamo ovsene kosmiče, cimet ter po želji tudi sladkor. Kuhamo okoli 15 min, da dobimo gosto zmes in pri tem večkrat premešamo. Po cca 8 minutah zmesi dodamo še kakav v prahu. Zmes prelijemo v posodo. Olupimo banano in jo enakomerno razporedimo po zmesi. Povrhu potresemo mandlje in stopljeno arašidovo maslo ter postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)