Kakavovo-bananin klobuček
SESTAVINE:
* 4 velike žlice pirine moke
* 2 veliki žlici nesladkanega mletega kakava
* 2 veliki pretlačeni banani
* 2 žlici namočenih chia semen, ki naredijo sluz in vežejo (podobno kot beljak)
* 2 žlici agavinega sirupa
OPIS POSTOPKA: Recept za dva klobučka. Če jih želite pripraviti več, samo povečajte količino. Sladica je veganska, brez nezdravega sladkorja. Če jo želite slučajno "antipoveganit", dodajte namesto chia semen jajce. Vse sestavine premešajte, banano pa dodajte na koncu in je ni treba enakomerno vmešati v testo, ker bo potem, ko se biskvit zapeče, ustvarila dinamiko med rjavo in oker barvo. Zmes mora biti po teksturi podobna tisti za muffine. Če se vam zdi pregosta, dodajte kakšno žlico vode ali riževega napitka. Če se vam zdi preredka, dodajte še malo kakava. Razporedite v skodelice za kavo ali modelčke, ki ste jih premazali s kokosovo ali kakšno drugo rastlinsko maščobo, da se ne primejo na robove. Pečete približno 15 minut. Servirajte z vegansko belo čokolado, svežo meto in vaniljevim (ali kakšnim drugim) veganskim jogurtom! Lahko pa so ti dodatki tudi po želji (poljubna marmelada, sladoled ...). Poezija! In dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tanja Mojzer
Komentarji (0)