Kaki-kokos desert v kozarcu
SESTAVINE za 2 porciji:
* 50g ovsenih kosmičev
* 2 žlici kokosove moke
* 1 žlica rozin
* 2 kakija
* 60ml aquafabe (voda, kjer je bila namočena čičerika - pazimo, da ni slana)
* 1 žlica kokosovega sladkorja (manj ali več po želji)
* 1 žlička konjak glukomanana
* voda
OPIS POSTOPKA: Skupaj na vodi ali rastlinskemu mleku skuhamo ovsene kosmiče, kokosovo moko in rozine. V kuhano mešanico vmešamo zmiksan kaki. Celotno mešanico razdelimo v 2 kozarca ter postavimo v hladilnik. Ta čas zmiksamo aquafabo, da dobimo sneg. Dodamo žličko konjaka glukomanana ter kokosov sladkor in ponovno zmiksamo. Mešanici po želji dodamo več sladkorja, če nam ni dovolj sladko. Kozarec postrežemo s to smetano na vrhu.
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar
Komentarji (0)