Kamutovi krofi z vrtnicami in kokosom
Preprost recept za ameriške krofe, ampak zgodba se začne šele pri glazuri in okusih. Tokrat s posušenimi cvetovi vrtnic in s kokosom. Nežni okusi in vonjave, ki te popeljejo v rožnato dimenzijo sreče in ljubezni. Pripravi si kamutove krofe z vrtnicami in kokosom ter osreči ljudi, ki so ti najbolj blizu.
SESTAVINE:
Za krofe:
* 95 g kamutove moke
* 75 g sladkorja
* 1 žlička pecilnega praška
* ščepec soli
* 90 ml veganskega mleka
* ½ žličke vanilje
* 1 žlica jabolčne čežane
* 2 + ½ žlice veganskega masla (stopljenega)
Za glazuro:
* 150 g sladkorja
* 1–2 žlici veganskega mleka
* ščepec–1/4 žličke rdeče pese v prahu
* posušeni cvetovi vrtnic, nastrgan kokos
OPIS POSTOPKA:
1. Pečico prižgi na 180 °C in premaži pekač za krofe z veganskim maslom.
2. V večjo posodo dodaj kamutovo moko, sladkor, pecilni prašek in sol. Premešaj.
3. Dodaj vegansko mleko, vaniljo, jabolčno čežano in vegansko maslo. Premešaj.
4. Maso prestavi v pekač za krofe. Krofe peci v pečici okoli 15 minut, nato pa jih vzemi ven in popolnoma ohladi.
6. Za pripravo glazure v srednjo posodico dodaj sladkor v prahu, vegansko mleko in rdečo peso v prahu, premešaj.
7. Krofe potopi v glazuro in jih posuj s kokosom in posušenimi cvetovi vrtnic.
Komentarji (0)