Karamelizirani mandlji
SESTAVINE:
* 1 paket neolupljenih mandljev
* 1 dl vode
* 100 g sladkorja v prahu
* sol
* cimet
OPIS POSTOPKA:
1. V posodo dajte vodo in segrejte kuhalno ploščo na srednjo temperaturo.
2. Dodajte sladkor v prahu in premešajte z leseno kuhalnico.
3. Dodaj cimet in mandlje in ves čas mešaj.
4. Po 10-15 minutah mešanja bo voda izparela in sladkor bo karameliziral.
5. Medtem, ko boste še naprej mešali, bo mandlje obdal sladkorni sirup in se strdil.
6. Mandlje stresite na pladenj, obložen s peki papirjem, ter pustite, da se popolnoma ohladijo.
7. Mandlje lahko "grickaš" kar tako, ali pa jih nasekljaš in uporabiš kot posip za sladoled ali pri kakšni drugi sladici.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut + nekaj ur za ohlajanje v hladilniku
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep
Komentarji (0)