Karpačo dimljenega lososa z arašidovim prelivom
SESTAVINE:
* 100 gramov dimljenega lososa
* 60 gramov sveže kumarice
* 30 gramov semen granatnega jabolka
preliv:
* 1,5 jedilni žlici olivnega olja
* 2 jedilni žlici limoninega soka
* 1 jedilna žlica arašidovega masla
* pol čajne žličke kopra
* ščepec soli
* poper
OPIS POSTOPKA: Koščke dimljenega lososa razporedimo na krožnik, lahko ga tudi prej narežemo na manjše koščke. Na tanke rezine narežemo kumarico in jo dodamo na krožnik. Posipamo s semeni granatnega jabolka. Preliv pripravimo tako, da v posodici premešamo olivno olje, arašidovo maslo, limonin sok, koper, sol in poper. Nato ga prelijemo po lososu in postrežemo skupaj s koščkom popečenega kruha, krekerji, grisini ali drugo.
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
Komentarji (0)