Kaša z vročimi malinami
SESTAVINE: (za eno porcijo)
* 150-200 ml riževega mleka (odvisno od poljubne gostote in tipa ovsene kaše)
* 5 velikih žlic ovsenih kosmičev
Posip/preliv:
*Skodelica zamrznjenih malin
*Temna čokolada (količina po okusu)
*1 žlica mandljevega masla
OPIS POSTOPKA: Tale kombinacija kaše z riževim mlekom, vročimi malinami, temno čokolado in mandljevim maslom je ravno postala moja prva izbira. Uporabila sem riževo mleko, ki ga najprej zavremo. Nato dodamo ovsene kosmiče in kuhamo nekaj minut, da se kosmiči zmehčajo in zgostijo. Pri tem ves čas mešamo. Odstavimo in tako pripravljeno kašo nadevamo v poljubno posodo. Kaša ne sme biti pregosta ali preredka, kar je odvisno tudi od vrste ovsenih kosmičev. Po potrebi jo razredčite ali počakajte, da se še malo zgosti (s tem ko se ohlaja, postaja vedno bolj gosta). Malinam dodamo 1-2 žlici vode in jih segrejemo, da se odtajajo in segrejejo. Še vroče takoj prelijemo na pripravljeno kašo. Dodamo še koščke temne čokolade in veliko žlico mandljevega masla. Takoj postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Komentarji (0)