Kinder milk
SESTAVINE:
Biskvit:
* 3 jajca
* 125g kokosov sladkor
* 125ml mleka
* 125g pirine moke
* 2 žlici pecilnega praška
* 40g nesladkanega kakava
Krema:
* 500g mascarpone
* 50g meda
* 1 žlico stevije
* 100ml sladke smetane
* 1 vaniljev sladkor
* 1 kremfix
OPIS POSTOPKA:
Biskvit: Jajca, kokosov sladkor in mleko z električnem mešalnikom mešamo vsaj 5 minut. Dodamo moko, pecilni prašek in kakav (presejemo moko, pecilni prašek in kakav). Ko smo dodali moko, pecilni prašek in kakav z žlico dobro zmešamo. Potrebujemo dve ponvi velikosti približno 30x20cm. V vsaki ponvi dodamo približno 250g mase. Pečico predhodno segrejemo in pečemo 15 minut na 180°C.
Krema: V prvi posodi zmešamo mascarpone, med in stevijo z električnem mešalnikom do gladke kreme. V drugi posodi zmešamo z električnem mešalnikom smetano, vaniljev sladkor in kremfix do trdote, tako da ko posodo obrnemo na dol, da smetana ostane na mestu. Smetano in mascarpone skupaj zmešamo z električnem mešalnikom. Ko imam biskvit ohlajen ga namočimo z mlekom. Eno plast damo na pladenj in ga z vso kremo namažemo. Potem dodamo še biskvit na vrh. Postavimo v hladilnik za 2 uri.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut + 15 minut peke + ohlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Doroteja Šum
Komentarji (0)