Kisla repa s smetano
Kisla repa s smetano je tradicionalna jed, ki se v naših krajih še posebej v sezoni kisle repe pogosto znajde na krožnikih.
SESTAVINE (za 4 porcije):
* 1 kg kisle repe
* ena srednje velika čebula
* strok česna
* sol
* poper
* malo čilija v prahu
* ščepec timijana
* ščepec rožmarina
* 1 lovorjev list
* kisla smetana (za vegansko različico sojina smetana)
* 400 g kuhanega fižola za prilogo
OPIS POSTOPKA: : Na vodi (zadnja leta ne uporabljam olja pri kuhanju) malce popražimo nasekljano čebulo in česen. Nato dodamo kislo repo in malce pražimo. Po nekaj minutah praženja, jo prelijemo z vodo in kuhamo cca 10-15 minut, da se malce zmehča in spusti svoj značilen sok in okus. Dodamo začimbe in na koncu, pred serviranjem, umešamo kislo smetano (ali sojino smetano za vegansko različico recepta). Zraven se po tradiciji zelo prileže kuhan fižol v zrnju.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tanja Mojzer
Komentarji (0)