Kokos in čokolada brez sladkorja
SESTAVINE:
* 65 g kokosove moke
* 4 žlice eritritola
* 1/2 čž pecilnega praška
* 2 jajci
* 2 dcl nesladkanega mandljevega mleka
* 2 žlici kakavovih zrn
* 80 g temne čokolade brez sladkorja
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo kokosovo moko, eritritol, pecilni prašek in kakavova zrna. V lončku stepemo 2 jajci in jima dodamo nesladkano mandljevo mleko, ponovno dobro premešamo ter prelijemo čez pripravljeno zmes suhih sestavin. Maso dobro premešamo. S pestjo oblikujemo manjše kroglice (po potrebi dodamo še malo mandljevega mleka), ki jih z dlanjo v oblika kroga pritisnemo na pekač obloženem s peki papirjem. Pečemo 15 min na 180 stopinj celzija. Na sopari stopimo temno čokolado in vanjo povaljamo ohlajene kekse.
ČAS PRIPRAVE: 15 min +15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)