Kokosov/bananin kruh
SESTAVINE:
* 135 g polnozrnate moke
* 135 g ovsene moke
* 1,5 žličke pecilnega praška
* 1 žlička sode bikarbone
* 5 zrelih banan
* 2 jajci
* 100 g kokosovega sladkorja
* 50 g kokosove moke
* 1 žlička cimeta
* ščepec soli
* 100 g kokosovega olja
* vanilijev ekstrakt
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 175 °C. Pekač za kruh obložimo s peki papirjem. V srednje veliki posodi skupaj zmešamo polnozrnato in ovseno moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. V večji posodi z vilico zmečkamo 4 banane, dodamo jajca, sladkor, kokosovo moko, cimet, sol in dobro zmiksamo. Dodamo še stopljeno olje in vanilijev ekstrakt ter zmešamo. Na koncu dodamo mešanico iz srednje posode in zmešamo (da je masa homogena). Maso prelijemo v pripravljen pekač. Pečemo v pečici na približno 45 minut. Ko je kruh pečen (preverimo z zobotrebcem) ga premaknemo na pult, pustimo 10 min in premaknemo iz pekača ter pustimo dokler se popolnoma ne ohladi.
ČAS PRIPRAVE: 15 min plus peka
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar
Komentarji (0)