Kokosova pita z mandljevim maslom in kokosovim čipsom
SESTAVINE:
* 160 g kokosovih (brezglutenskih) piškotov
* 70 g margarine ali veganskega masla
* 1 jedilna žlica mandljevega masla
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* 400 ml kokosovega mleka iz konzerve
* 150 g mandljevega masla
* 400 g ovsenega jogurta ali sojinega jogurta
* 100 g kokosovega sladkorja
* 1/3 čajne žličke burbonske vanilije
* 2 vanilijeva pudinga (2x 37 g)
* 100 g kokosa
* 2 pesti kokosovega čipsa za posip
OPIS POSTOPKA: Kokosove piškote zmelji v prah. Margarino stopi na ognju ali v mikrovalovni pečici. Dodaj 1 jedilno žlico mandljevega masla in 1 žlico kokosovega sladkorja in dobro premešaj, preden dodaš k piškotom. Dodaj z zdrobljenim piškotom in dobro premešaj. V kolikor uporabljaš za drobljenje aparat, premešaj zdrobljene piškote z mešanico kar v njem, da se res dobro zmeša. Pritisni ob pekač in naredi kremo. Vse preostale sestavine razen zmešaj v kremo (vse razen prvih 4 na seznamu). Maso zmešaj z metlico. Prelij na testo, potresi s kokosovim čipsom in peci približno 180 minut na 40 stopinjah. Čas pečenja lahko varirira za 10 minut, odvisno od tvoje oblike pekača in ali si morda naredil nižjo ali višjo pito.
Čas priprave: 1 ura in ohlajanje čez noč
ČAS PRIPRAVE: 1 ura in ohlajanje čez noč
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)