Kokosova torta s češnjami/jagodami
SESTAVINE za pekač premera 16 cm:
* 200 ml beljakov
* 30 g razmaščene kokosove moke (fino mlete)
* 80 g kokosa (nastrgan kokos)
* 10 g pecilnega praška
* Eritritol ali stevija po želji
* 500 g skyra
* 50 g vanilijevih beljakovin v prahu
* 20 g agar-agar (lahko tudi brez)
* 100 g celih češenj/jagod
* 200 g narezanih češenj/jagod
OPIS POSTOPKA:
1. Beljake stepemo v sneg.
2. Dodamo 30 g razmaščene fino mlete kokosove moke, 30 g kokosa in 10 g pecilnega praška. Nežno premešamo s kuhalnico (po želji dodamo še 50 g sladila). Tudi mešanici za biskvit lahko po želji dodamo 1 merico vanilijevih ali kokos beljakovin v prahu.
3. Maso vlijemo v namaščen pekač in pečemo 40 min na 160 stopinj celzija.
4. Medtem z električnim mešalnikom stepemo skyr, agar agar in beljakovine v prahu. Postavimo v hladilnik, da se krema strdi.
5. Približno 200 g češenj izkoščičimo in narežemo na manjše kose. Na rahlo jih pretlačimo.
6. Ohlajen biskvit prerežemo na pol.
7. Zgornjo stran biskvita namočimo s sokom od narezanih češenj. Lahko premažemo tudi z marmelado. Obložimo s polovico narezanih češenj.
8. Na sloj češenj na debelo namažemo polovico kreme iz skyra.
9. Ponovno nadevamo drugo polovico narezanih češenj.
10. Pokrijemo z drugo polovico biskvita, ki ga po želji na spodnji strani premažemo z marmelado ali sokom iz češenj.
11. Na vrh namažemo drugi polovico kreme iz skyra. 12. Po vrhu potresemo kokos.
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)