Kokosove kocke
SESTAVINE:
Sestavine za bisvit:
* 5 jajc
* 5 žlic mletih mandljev
* 5 žlic naravnega sladila eritritol
Sestavine za kremo:
* 400 g mascarponeja
* 400 g grškega jogurta
* 6-7 žlic naravnega sladila eritritol
* Vanilijeva esenca
* 4 listi želatine
* 200 g kokosove moke
* 400 ml sladke smetane
* po želji nekaj jagodičevja (maline, borovnice ipd.)
OPIS POSTOPKA: Priprava biskvita: Jajca ločimo v dveh posodah ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrts sneg, rumenjakom pa primešamo naravno sladilo. Mešanici rumenjakov in sladila nežno primešamo sneg in na koncu še mlete mandlje. Pečemo na 180 stopinjah približno 15 minut. Priprava kreme: V večji posodi zmešamo mascarpone, grški jogurt, naravno sladilo in esenco vanilije. Ko so sestavine dobro premešane, jim dodamo želatino, ki smo jo predhodno pripravili po navodilih na embalaži. Dodamo še kokosovo moko. Sladko smetano stepemo ter jo nežno primešamo kremi z želatino. Po želji lahko dodamo tudi jagodičevje (maline, borovnice ipd.) ter jih nežno primešamo kremi. Testo ohladimo ter ga najprej navlažimo s kokosovim (ali navadnim) mlekom. Na navlaženo testo položimo kremo in po želji ohladimo s kokosovo moko ali lističi lahko tudi mandlji. Torto dobro ohladimo.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Trening center
Komentarji (0)