Kokosovi cakepops-i
SESTAVINE:
Za testo:
* 125 g polnozrnate pirine moke
* 50 g SugarSweet 1:1
* 2 jajci
* 6 g pecilnega praška
* 0.5 dcl vode
* 25 g kokosovega olja
Za kokosove cakepopse:
* 1 žlica grobo mletega kokosa
* kisla smetana (količina po občutku)
Preliv:
* temna čokolada brez dodanega sladkorja
OPIS POSTOPKA:
PRIPRAVA BISKVITA
1.) Rumenjake penasto vmešamo skupaj s sladilom nato dodamo vodo in kokosovo olje.
2.) V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek ter ju vmešamo v jajčno mešanico.
3.) Nazadnje vmešamo sneg iz beljakov
4.) Pečemo 35-40 minut na 170 stopinj.
5.) Ohlajeno testo razdrobimo in razdelimo na tri dele - en del uporabimo za kokosove cakepopse - ostali recepti še pridejo ;)
PRIPRAVA CAKEPOPSOV
1.) Biskvitu primešamo kokos, nato postopoma dodajamo kislo smetano, da dobimo nekoliko “pocasto” strukturo.
2.) Oblikujemo kroglice.
3.) V posodi stopimo temno čokolado brez dodanega sladkorja, nato kroglice z njo oblijemo in pustimo, da se ohladijo.
ČAS PRIPRAVE: 30-40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Štanta
Komentarji (0)