Kokosovi karamelni mafini
SESTAVINE:
* 1 velika zrela banana
* 1/2 žličke cimeta
* 1/2 žličke vanilije
* 1/4 žličke ingverja v prahu
* 1/4 žličke muškatnega oreščka
* ščep soli
* 1/2 žličke pecilnega praška
* 1 žlica kokosovega olja
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* 1 žlica riževega sirupa
* 1 žlica zmeltih lanenih semen + 2 žlici vode
* 1 žlica chia semen + 2 žlici vode
* 1/2 skodelice rastlinskega mleka
* 1/4 skodelice fine kokosove moke
* 1/4 skodelice tapiokine moke
* 1/2 skodelice ajdove moke
* 5 suhih fig
* pest suhih murv
* kokosov čips
OPIS POSTOPKA: Banano pretlačimo, ji dodamo začimbe, pecilni prašek, stopljeno kokosovo olje, kokosov sladkor, rižev sirup, laneno ter chia “jajce” in rastlinsko mleko. Dobro premešamo in dodamo še kokosovo, tapiokino ter ajdovo moko. Po potrebi primešamo še kakšno žlico mleka oz. ajdove moke. Zmesi dodamo še na koščke narezane suhe fige, in murve ter dobro premešamo. Maso razporedimo v pekač za mafine (obložimo ga z papirnatimi skodelicami ali ga premažemo z kokosovim oljem) in po vrhu posujemo kokosov čips.
Mafine pečemo 25 - 30 minut pri 180ºC, nato pa počakamo še vsaj 10 minut, da se ohladijo.
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)