Kokosovi piškoti s čokolado
SESTAVINE:
* 50 g gladke kokosove moke
* 70 g nastrganega kokosa
* 80 g mandljeve moke
* Ščep soli
* 2 žlici tekočega medu
* 70 g kokosovega masla (raztopimo)
* 1 beljak
* Temna čokolada za obliv (plus malo kokosovega masla)
OPIS POSTOPKA: Priprava piškotov je zelo enostavna. Vse sestavine zmešamo v posodi in zgnetemo v testo. Oblikujemo piškote, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko (masa zadošča za 16-18 piškotov). Piškote pečemo pri 170 stopinjah, toliko da rahlo porjavijo (pribl. 15 minut). Pečene piškote pustimo na pekaču, da se povsem ohladijo. Temno čokolado raztopimo skupaj z malo kokosovega masla. Vsak piškot z dnom pomočimo v čokolado in odložimo na papir za peko. Po želji piškote se dodatno okrasimo. Damo na hladno, da se čokolada strdi.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Malinca Mateja
Hojla Taja, kakšen teden, ampak mislim, da jih bo prej zmanjkalo. :)Taja taja
Koliko casa pa lahko piskote hranimo?