Kokosovi razpokančki s kakavom
SESTAVINE:
* 200 g kokosove moke
* 100 g mletih lešnikov in indijskih oreškov
* 100 g kakava s cejlonskim cimetom
* 200g eritritola + 100g za posip
* 4 jajca
* vanilin sladkor
* pol žličke cimeta
* pol žličke pecilnega praška
* ščep soli
OPIS POSTOPKA: Najprej stehtamo in pripravimo sestavine. V večjo posodo ločimo rumenjake, v drugo beljake. Suhe sestavine zmešamo v ločeno posodo. Razžvrkljamo jajca, nato pa vanje postopoma dodajamo suhe sestavine. V tem delu postaja zmes vse gostejša. Ob koncu mešanja, dodamo beljakov sneg, ki ga stepemo skupaj s ščepcem soli.
Maso dobro pregnetemo.
Pripravimo pekač, obložen s peki papirjem in mlet sladkor za posip kroglic, ki jih oblikujemo iz mase.
Najbolje je, če si pri doziranju pomagamo z žlico. Zajamemo del mase in oblikujemo kroglico v dlaneh. Najprej porabimo celo maso, šele nato jih »povaljamo« v mletem sladkorju. Tako se izognemo večji packariji med delom.
Na tej točki vklopimo pečico na ventilacijski program, 180st C. Razpokančke polagamo na peki papir v razmaku cca. 2cm. Pečemo jih v ogreti pečici cca. 5 – 8 minut (časovno odvisno od pečice in velikosti kroglic). Načeloma so pečeni, ko se na njih pojavijo razpoke in imajo nekoliko tršo skorjico.
V primeru, da smo jih nekoliko prepekli, jih čez noč zapremo v neprodušno posodo, kjer se omehčajo.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
darja doles
Po tvojem receptu so mi piškoti dobro uspeli. Imela sem malo drugačen recept, pa mi niso ratali, bili so preveč trdi in preveč zapečeni.hvala za dobre recepte, lepe misli in spodbude.
Lep pozdrav vsem dekletom, ki delate pri Malinci.