Šipkovo olje z vitaminom E 1+1 GRATIS

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (2.2.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone ter na Premium šipkovo olje z vitaminom E v paketu 1+1 gratis.

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Kokosovo-mandljevi hrustavčki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosovo-mandljevi hrustavčki

SESTAVINE:

* 250 g kokosove moke (fino mleta)

* 200 g mletih mandljev

* 1 žlica psilium praška oziroma indijskega trpotca

* 2 žlici chia semen

* 2 žlici mletih lanenih semen

* 1 žlica kokosovega olja

* po želji 1 žlica cimeta ali 1 žlica kakava

* aroma vanilje

* voda



** s tako količino dobimo tri pladnje hrustavčkov, kar zadostuje za ves teden ali dlje. Po želji lahko količino razpolovimo.



OPIS POSTOPKA: Zmešamo kokosovo in mandljevo moko ter dodamo cimet ali pa za čokoladen okus naravni kakav. Posebej zmešamo lanena semena, chia semena in psilium, ki jim dodamo 4 dl vode, nato pa dodamo še kokosovo olje in vaniljevo aromo. Pustimo 15 minut, da zmes postane želatinasta in jo nato dodamo suhim sestavinam.



Celotno zmes dobro zmešamo z žlico in jo z rokami oblikujemo v kepo. Med gnetenjem dodamo še malo vode, da se sestavine lepo povežejo. Testo pustimo stati 20 minut, nato pa ga razvaljamo na debelino od 2 do 5 mm. Testo je rahlo drobljivo, zato si lahko pri valjanju pomagamo s tapkanjem in po potrebi dodatno pregnetemo z mokrimi rokami.



Testo razrežemo na majhne kvadratke in jih položimo na peki papir. Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 180 °C, dokler ne porjavijo oz. postanejo hrustljavi. Odvisno od debeline testa jih pečemo vsaj 30 minut. Hrustavčke nato dobro ohladimo in jih spravimo v stekleno posodo. Za zdrav zajtrk jih lahko poleg sadja primešamo mleku, jogurtu ali kefirju.



ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Midas Pixel