Korenčkovi žepki z pirino moko
SESTAVINE:
Testo:
* 500g pirine moke (lahko tudi polnozrnato)
* 250g korenja
* 250g kokosovega masla
* ščep soli
* vinski kamen
Nadev:
* poljubna marmelada
* orehi
OPIS POSTOPKA:
Testo: Naprej naribamo korenje. V posodo z moko dodamo sol in pol vrečke vinskega kamna in premešamo. Kokosovo maslo stopimo in skupaj z korenjem dodamo k moki. Vse dobro skupaj premešamo, na koncu zgnetemo z roko. Z valjarjem razvaljamo testo, ki naj bo bolj tanko. Z modelom (lahko je tudi kozarec) izrežimo kroge. Na vsak izrezan krog položimo žličko marmelade. Nato krog prepognemo, tako da prekrijemo marmelado in robove s pomočjo vilice stisnemo. Žepke odlagamo na pekač s peki papirjem. Pečemo na 190°C 15 do 20 minut odvisno od debeline žepkov.
Nadev: Marmelado (jaz sem uporabljala slivovo domačo marmelado) damo v skodelico in eno pest zmletih orehov in premešamo. Orehi obdržijo marmelado v žepku in se ne razlije med peko.
ČAS PRIPRAVE: 10min testo + 40min delo + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Doroteja Šum
Komentarji (0)