Kremast sladoled z matcho
SESTAVINE:
* 400 ml kokosovega mleka v pločevinki
* 50 g sladkorja
* 2 čajni žlički prave matche v prahu
* ščep soli
* opcijsko: cca. 20 g veganske bele čokolade (lahko tudi več)
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine zmešamo in zmrznemo. Najlažje je, če jih zmrznemo v manjših delih npr. v modelčkih za mafine. Čez noč pustimo v skrinji. Zmrznjen sladoled vzamemo iz skrinje in ga nujno še enkrat zmiksamo v blenderju - tako bo sladoled postal res kremast. Po potrebi dodamo nekaj žlic rastlinskega napitka za lažje miksanje. V kolikor nimamo močnega blenderja mešanico sladoleda pred miksanjem nekaj minut pustimo na pultu. Ko je masa zmiksana, jo za kakšno uro postavimo nazaj v skrinjo in postrežemo. Recept je za približno 7 kepic.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)