Kremni sladoled (skoraj) brez slabe vesti
SESTAVINE:
* 3 beljaki
* 120 g eritritola
* 0,3-0,5 dl vode (toliko da je eritritol prekrit s tekočino)
* 1 žlička vaniljeve paste
* semena stroka vanilje
* 250 ml sladke smetane
* 80 g nastrgane temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Najprej si pripravimo sladkorni sirup, tako da zmešamo vodo in eritritol ter zavremo in počakamo, da se sladkor raztopi. Pustimo da zmes rahlo vre 5 minut (temperatura sirupa mora narasti na 115 stopinj). Med tem časom stepemo sladko smetano, ki ji med stepanjem primešamo vaniljevo pasto in semena stroka vanilje. Beljakom med stepanjem dodajamo sladkorni sirup in stepamo dokler ne dobimo čvrstega, svetlečega snega. Pustimo da se sneg nekoliko ohladi, nato mu nežno primešamo stepeno smetano in nastrgano čokolado. Zmes prelijemo v plastično posodo in damo za nekaj ur v zamrzovalnik. Sladoled je zelo kremast. Po potrebi ga vzamemo iz zamrzovalnika 10 minut pred postrežbo. Pa dober tek :)
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Komentarji (0)