Kroglice s pekani
SESTAVINE:
* 150 g orehov pekan
* 100 g datljev
* 20 g polnozrnatih piškotov
* 1/4 žličke soli
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
Poljubni dodatki:
* temna čokoladna
* cimet
* kokos
OPIS POSTOPKA: 120 g pekanov in piškote zmelji v multipraktiku. Dodaj datlje, sol, vaniljo in zmiksaj do homogene mase. Če so tvoji datlji sočni se bo masa lepo sprijela, če so bolj suhi, pa dodaj nekaj vode, da se masa prime skupaj. Lahko jih tudi predčasno namočiš v vroči vodi za 15 minut. Poljubno lahko v maso dodaš nasekljane koščke čokolade ali cimet. Ostalih 30 g pekanov drobno zmelji v mulitpraktiku. Maso nato oblikuj v kroglice in jih povaljaj v zmletih pekanih. Kroglice lahko po želji povaljaš tudi v kokosu.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)